Kulutusluotot

Nopeat kulutusluotot ovat erinomainen ratkaisu niin pieniin, kuin suurempiinkin hankintoihin.

Kulutusluoton hakeminen on ilmaista ja hakemuksen täyttäminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

Ohjeillamme voit hakea 500 – 50,000 euron kulutusluottoa täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Tutustu kulutusluottoihin ja hae tarpeisiisi sopiva luotto jo tänään!

 

Siirry lukemaan lyhyet ja ytimekkäät ohjeet kulutusluoton hakuun.

 

Mitä ovat kulutusluotot?

Kulutusluotot ovat kertaluontoisia kulutukseen suunniteltuja lainoja, joihin lasketaan esimerkiksi autolainat sekä pikaluotot. Pankkien myöntämät lainat ovat pääsääntöisesti vakuudellisia luottoja, joiden saamisen vastineeksi summa täytyy siis vakuuttaa esimerkiksi autolla, veneellä tai asunnolla.

Netistä saatavat lainat ovat puolestaan aina vakuudettomia luottoja, eikä niihin tarvita myöskään takaajia. Tosin vakuudettomat lainat ovat yleensä koroiltaa hieman kalliimpia, kuin pankkien vakuudelliset lainat.

Kulutusluotot - Vertaa kulutusluottoja

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Kulutusluottoja voivat hakea kaikki vähintään 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, joilla on vakituinen kotiosoite Suomessa. Kulutusluoton myöntämisen ehtona on tietenkin se, että hakija on hoitanut raha-asiansa mallikkaasti ilman maksuhäiriömerkintöjä.

Suurta kulutusluottoa varten hakijalla tulee olla myös säännölliset palkka- tai eläketulot. Nämä palkka- tai tulotiedot tulee toimittaa lainahakemuksen yhteydessä. Hakijan on ilmoitettava myös mahdolliset muut lainansa, jotta hakijan maksukyky voidaan arvioida. Maksukyvyn arviointi on yleinen käytäntö kaikissa isommissa lainoissa, jokaisella pankilla sekä rahoitusyhtiöllä. Pienemmät kulutusluotot voidaan kuitenkin myöntää ilman tulotietojen tarkistusta.

Voit hakea kulutusluottoa jos:

  • Olet vähintään 18 vuotias Suomen kansalainen
  • Sinulla on vakituinen kotiosoite Suomessa.
  • Sinulla on riittävät palkka- tai eläketulot
  • Luottotietosi ovat nuhteettomat

Mihin tarkoitukseen kulutusluottoja voi hakea?

Koska kulutusluotto on nimenomaan kuluttamiseen tarkoitettu laina, niin voit hakea sitä mihin tarkoitukseen itse haluat. Tässä muutama yleisin kulutusluoton käyttökohde:

Kulutusluotto matkalainaksi. Lähes kaikilla suomalaisilla tulee varmasti jossain kohtaa kaipuu lomalle. Lentojen sekä hotellien hinnat ovat kuitenkin melko kalliita, joten kaikilla ei varmasti ole säästössä pidemmälle lomalle edellyttävää rahasummaa. Tässä kohtaa voikin ottaa netistä helposti saatavan kulutusluoton, jonka ansiosta lomalle pääsee saman tien. Parasta on, että kulutusluoton voi maksaa takaisin pitkälläkin maksuaikataululla, joten loman voi tehdä periaatteessa osamaksulla. Tonnin kulutusluotto riittää esimerkiksi mainiosti parin viikon Kreikan lomaan, ja näin pieni kulutusluotto on vieläpä nopea maksaa pois.

Kulutusluotto remonttilainaksi. Remontti voi olla kallis ja aikaa vievä operaatio, jota ei ainakaan helpota se, että tarvittavat välineet pitää ostaa pikkuhiljaa aina silloin, kun palkkapäivä tulee. Kulutusluottoja otetaankin yhä useammin myös remonttilainaksi, sillä se mahdollistaa kaikkien remonttivälineiden hankkimisen kerralla ja samalla nopeuttaa remontin valmistumista.

Kulutusluotto kodinkoneen hankintaan. Astianpesukoneen tai pyykkikoneen rikkoontuminen voi olla yllättävä ja odottamaton takaisku, joka varmasti vaikeuttaa ja lisää kiirettä elämään. Kotivakuutus korvaa yleensä nämä vahingot, mutta vakuutusrahoja saa yleensä odottaa jonkin aikaa. Tässä kohtaa onkin hyvä, ottaa kulutusluotto, jolla uuden kodinkoneen voi hankkia, vaikka samana päivänä. Luotto on helppo maksaa takaisin heti, kun vakuutusrahat napsahtavat pankkitilille.

Joustoluotto on joustava kulutusluotto

Kulutusluotolla tarkoitetaan siis kertaluontoista lainaa. Jos rahoitustarpeesi on kuitenkin jatkuva, eli haluat, että sinulta löytyy aina hieman ylimääräistä rahaa, pahanpäivän varalle, niin silloin sinulle parempi vaihtoehto on joustoluottotili.

Joustoluottotili toimii samalla tavalla kuin kulutusluotto, mutta näiden kahden erona on se, että joustoluottotili on jatkuva. Voit siis nostaa joustoluottotililtä rahaa tarpeidesi mukaan omalle pankkitilillesi silloin, kun sitä tarvitset. Maksaessasi joustoluottoa takaisin, vapautat rahaa jälleen käyttöösi joustoluottotilillesi.

Joustoluottotilin avaaminen on ilmaista ja kulut alkavat juosta vasta sitten, kun teet ensimmäisen noston luottotililtäsi. Luottotilin korot ovat toki korkeammat, kuin normaalissa kertaluontoisessa kulutusluotossa, mutta luottotilin ansiosta sinun ei tarvitse ottaa uutta lainaa taas silloin, kun tarvitset hieman rahaa käyttöösi. Luottotili toimii oikeastaan samalla tavalla, kuin luottokortti. Pääsääntöisesti joustoluottotili on hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta jos tarvitset pieniä summia rahaa useammin, niin se on silloin normaaleja kulutusluottoja edullisempi vaihtoehto. Jos tarkoituksenasi on puolestaan tehdä jokin täsmähankinta, niin tällöin kulutusluotot ovat parempi ratkaisu.