Yhdistä lainoja

Onko sinulla paljon erillisiä luottoja sekä luottokorttilaskuja, jotka aiheuttavat sinulle rahavaikeuksia?

Joudutko ottamaan tasaisin väliajoin lisää pikku lainoja tai luottoja, joilla tasoitat laskuista johtuvaa talousvajetta?

Miksipä et yhdistä lainoja, ja maksa kerralla kaikkia pieniä velkojasi pois. Yksi isompi laina tulee yleensä huomattavasti helpommaksi hoitaa, kuin useampi pienempi luotto. Seuraavaksi lisätietoa siitä, miksi luottojen yhdistäminen kannattaa ja miten se tapahtuu.

Siirry yksinkertaisiin ohjeisiin.

Yhdistä lainoja, säästä rahaa ja vähennä stressiä

Lainojen ja luottojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi lainaksi on yleensä taloudellisesti erittäin järkevä ratkaisu. Jokaisesta lainasta sekä luottokorttilaskusta joudut nimittäin maksamaan kuukausittaisia korkoja sekä mahdollisia laskutuslisiä. Monen lainan ja luoton korkojen maksaminen tulee monesti todella kalliiksi pidemmällä juoksulla, joten yhdistämällä kaikki pienet lainat yhdeksi isommaksi paketiksi, tulet säästämään rahaa, sillä maksat ainoastaan yhden lainan korkoa.

Oletetaan, että sinulle on kertynyt lainoja sekä luottoja yhteensä 5 kappaletta, joiden yhteisvelka on noin 10 000 euroa. Kuukaudessa lyhennät näitä eri korkoprosentilla sekä käsittelykustannuksilla olevia velkoja noin 400 euron edestä ja sinun tulee maksaa niitä vielä 3 vuoden ajan. Ottamalla kuitenkin yhden suuremman 10 000 euron lainan 3 vuoden maksuajalla ja maksamalla kaikki pienemmät velkasi kerralla säästät noin 80 euroa pelkissä lainojen kuukausierissä. Kolmessa vuodessa tämä tietää lähes 3000 euron kokonaissäästöjä, joten lainojen yhdistämisellä voi todellakin säästää rahaa.

Rahansäästön lisäksi voit nukkua myös yösi paremmin, sillä sinun ei tarvitse huolehtia, kuin yhdestä maksettavasta laskusta. Sinun ei siis tarvitse miettiä sitä jäikö jokin lasku maksamatta ja onko siitä tulossa karhukirje. Yhdellä laskulla vähennät siis osaltaan myös laskujen maksusta johtuvaa stressiä.

Yhdistä lainoja - Luottojen yhdistäminen

Tee huolellinen laskelma siitä, kannattaako sinun yhdistää lainoja

Lainojen yhdistäminen yleensä säästää lainojen kokonaiskustannuksissa huomattavia summia, mutta näin ei suinkaan aina ole. Vaikka tällä hetkellä taloudellinen tilanteesi olisi heikko, koska joudut maksamaan useampaa lainaa kerralla, niin sinun ei välttämättä heti kannata ottaa isompaa lainaa ja yhdistää niitä isommaksi paketiksi. Ensin sinun kannattaa käsitellä kaikki lainasi sekä luottokorttilaskusi yksitellen ja laskea, kuinka paljon joudut maksamaan jokaisesta kuluja joka kuukausi. Tämän jälkeen sinun tulee katsoa, koska lasku tai luotto on kokonaisuudessaan maksettu pois. Jos selviydyt osasta luotoista alle vuodessa, niin nämä luotot sinun kannattaa maksaa pois yksitellen, eikä yhdistää niitä osaksi isompaa kokonaisuutta. Vain lainat, joissa on vielä pitkä maksuaika tai todella suuret kuukausierät kannattaa yhdistää isommaksi lainaksi.

Yksi isompi laina voi tulla myös kalliimmaksi ratkaisuksi, sillä isomman lainan kuukausierät ovat pienempiä ja maksuaika pidempi, jolloin kokonaisuudessaan laina saattaa tulla kalliimmaksi.

Lainojen yhdistämisen kannattavuuden laskemisessa sinun kannattaa ottaa avuksesi kätevä lainalaskuri, joka antaa sinulle melko tarkan arvion siitä, mitä yksi isompi laina tulee sinulle kustantamaan kuukaudessa ja paljonko sen kokonaiskustannukset ovat.

Etsi edullisin pankki, jossa yhdistät lainasi

Lainojen yhdistämiseen kannattaa tietenkin etsiä aina edullisin lainapalvelu, sillä yhdistelmälaina on kuitenkin loppupeleissä pelkkä isompi laina, joka on tarkoitettu ainoastaan velkojesi maksuun. Haluat siis varmasti, että tämä yhdistelmälaina on mahdollisimman edullinen ja sen korkoprosentit ovat alhaiset.

Luottojen yhdistäminen kannattaakin aina vertailla sekä kilpailuttaa eri pankkien sekä rahoitusyhtiöiden välillä, jotta saisit mahdollisimman edullisen rahoitusratkaisun lainojesi yhdistämiseen.

Vertailun tai kilpailutuksen voit tehdä helposti itse tai vielä helpommin meidän kauttamme, sillä vertailemme ja kilpailutamme yhdistelmälainan puolestasi täysin ilmaiseksi. Kaikki yhdistelmälainat ovat myös vakuudettomia eikä niihin tarvita takaajia.

Jos sinulla on talousvaikeuksia useamman lainan kanssa, niin yhdistä lainoja ja säästä rahaa. Lainojen yhdistämisen kanssa nopeus on myös valttia, sillä mitä pidempään mietit lainojen yhdistämistä, niin sitä enemmän poltat rahaa lainojen kuukausimaksuissa.